Ana Sayfa
19 Mart 2020 ( 6517 izlenme )
Reklamlar

Ankara Tabip Odası'ndan Korkunç Rakam!

Korona salgınına dair hergün yeni ve daha da korkutucu açıklamalar yansıyor kamuoyuna. Son örnek Ankara Tabip Odası Başkanı'ndan... İsmail Dükel’in hazırlayıp sunduğu TELE1 Kulis programının bugünkü konuğu Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, koronavirüse ilişkin bilgi verdi.

 Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Alpay Azap’ın vaka sayısının beş binlere yükselebileceğine yönelik açıklamasını değerlendiren Dr. Vedat Bulut, bu sayının “iyimser” kalabileceğini belirtti. Bulut, Haziran’a kadar en 20 bin vaka görülebileceğini, bu sayının 100 binlere ulaşmasının sürpriz olmayacağını söyledi. Bulut, virüsün hızlı yayılımına bir kez daha dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Alpay Azap, katıldığı bir programda enfekte olan bir kişinin üçbeş gün içinde 625 kişiye koronavirüsü bulaştırabileceğini söylemiş, “34 hafta içerisinde vaka sayısının 5 bin civarında olmasını bekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu. 

Türkiye’de de koronavirüs salgınının beklentiler doğrultusunda ilerlediğini belirten Prof. Alpay Azap, virüsün ilerleme hızını şu sözlerle anlatmıştı:

“Bir virüs bir topluma ilk girdiğinde vaka sayılarında hızlı bir artış bekleniyor. Logaritmik olarak artıyor vaka sayıları. Çünkü bir kişi yaklaşık beşaltı kişiyi hasta ediyor. O beşaltı kişi kendi etrafındaki beşaltı kişiyi enfekte ediyor. Bunların aralarındaki süre eskiden bir hafta civarındaydı. Şimdi üçbeş güne düştü. Tek bir kişiden 125, hatta 625 kişiye bulaşıyor. Bu kadar hızlı ilerleyen bir virüsle karşı karşıyayız.34 hafta içerisinde vaka sayısının 5 bin civarında olmasını bekliyoruz. Ama bu çok kritik sayı 30 bin bile olabilir, vatandaşlarımızın önlemleri alması lazım. Uyarılara dikkat etmesi lazım. Böyle olursa, 34 binde sayıyı sınırlı tutabiliriz. İnsanların birbirlerine bir metreden, 34 adımdan daha fazla yaklaşmasını engellemeye yönelik.

Kalabalık mekanlarda bir arada durmalarını, havalandırması iyi olmayan yerlerde bir arada uzun zaman geçirmelerini engellemeye yönelik şeyler. Bu virüs çok kolay yayılıyor. Vatandaşlarımız da hep bunu düşünsünler. Bu tedbirler bunu sağlamak için alınıyor. Ona göre hayatlarını planlarlarsa, bu salgını çok fazla yayılma fırsatı bulamadan ülkemizde atlatabilir diye ümit ediyoruz." yuzdeyuzhaber

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Engin Ardıç'tan Z kuşağı gençlerine ağır hakaretler Okan Bayülgen'den Erdoğan yorumu! Üzülmüyorum... Türkiye savaşı konuşurken Türkiye zam haberiyle uyandı AKP kalesinde esnaf sokağa çıktı