Arşiv Erdoğan'ı fena yakaladı

541 izlenme 18 Temmuz 2021
Reklamlar
OHAL sonrası getirilen uygulamaların uzatılmasını içeren torba kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Erdoğan'ın geçmişte OHAL ile ilgili sözlerini paylaştı. Erdoğan o günkü sözlerinde Devlet Bahçeli'ye ağır ithamlarda bulunuyor.

Muhalefetin ve toplumun büyük kesiminin karşı çıktığı torba teklif TBMM'den geçti. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Böylece OHAL sonrası getirilen bazı uygulamalar da uzatılmış oldu.

'Terörle mücadele' kapsamında ek gözaltı süreleri ile kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerinin geri alınması gibi uygulamaların süresi 31 Temmuz 2021'den itibaren 1 yıl daha uzatıldı.

'Terör örgütleriyle irtibatları' olduğu iddiasıyla kişilerin sahibi veya ortağı oldukları şirketlere yönelik yürütülen soruşturma ve kovuşturmalarda TMSF'nin kayyım olarak atanmasına ilişkin hüküm, 31 Temmuz 2021'den itibaren 3 yıl daha uygulanacak.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Erdoğan'ın geçmişte OHAL ile ilgili sözlerini hatırlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin OHAL istemesine o dönem sert çıkan Erdoğan, "OHAL teröre teslim olmaktır. Terör örgütü Şemdinli'de vuruyor, istismarcılar anında Ankara'dan ses veriyor. Terör örgütü OHAL yeniden ilan edilsin, Türkiye yeniden 90'ların Türkiyesi olsun, Türkiye 3. dünya ülkesi gibi görünsün diye kanlı eylemler yapıyor. Ankara'dan birileri anında terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor. Malum muhalefet partisi ne diyor; OHAL ilan edilsin. Geç o işi geç... O sizin karekterinizde var bizim iktidarımızın karekterinde yok. O sizin aczinizin gereği... Bırakın teröre çare olmayı. OHAL terörü derinleştirdi. Bölge halkını mağdur etti. Terörün istismar zeminini güçlendirdi. OHAL istemek terörün diline teslim olmaktır" ifadelerini kullanmıştı.
Erdoğan'ın Bahçeli'ye sert çıkmasını ve o dönemki sözlerini paylaşan Özkan, 'Arşiv Erdoğan'ı fena yalanladı' dedi.

Özkan şu paylaşımı yaptı:

"OHAL teröre teslim olmaktır... OHAL acziyetin göstergesidir... OHAL 90'lara dönmektir" diyen Erdoğan, OHAL uygulamalarının süresini uzattı"

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son Dakika:Sabiha Gökçen'de uçak pistten çıktı Türkiye depremin yaralarını sarmaya çalışırken AKP'li başkan silahlı düğünde nasıl eğlendi "Erdoğan CHP'ye küfür etti!" Özgür Özel açtı ağzını yumdu gözünü! Alkışlar hiç susmadı! Mudanya'daki depremi duyan Şener Üşümezsoy alelacele açıklama yaptı. Uykusuz bırakacak açıklama