Büyükada İskelesi'nde polis mahkeme kararını engelledi TÜGVA'ya kalkan oldu

416 izlenme 06 Ekim 2021
Reklamlar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükada İskelesi’nin üst katını kullanan TÜGVA’yı mahkeme kararıyla tahliye kararı aldı Tahliye için iskeleye giden zabıta ekipleriyle, polis karşı karşıya geldi..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı zabıta ekipleri bir önceki Şehir Hatları yönetimince Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) kiralanan Büyükada İskelesinin üst bölümünü tahliye etti. İBB, TÜGVA’nın iskelenin üst kısmını başka şahıslara kiraladığını açıkladı.

TÜGVA İstanbul İl Temsilciliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Adalar İlçe Temsilciliği binasının kullanım hakkının İstanbul Şehir Hatlarından  Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile 2018'de sözleşme imzalayarak 10 yıl kiralandığı  belirtildi. Açıklamada "TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği binasi sabah saatlerinde hukuksuz bir tahliye tesebbüşüne uğramıştır" denildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İddiaların ardından İBB bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Büyükada İskelesinin üst bölümü, 2018 yılında Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 10 yıllığına kiraya verildi. İBB, 7 Şubat 2020 tarihinde Şehir Hatları A. Ş’ye bir yazı yazarak Büyükada İskelesinin üst katının intifa sözleşmesine aykırı olarak 3’üncü kişilere devredildiğinin tespit edildiğini, kira sözleşmesinin fesih edilerek bu alanın İBB’ye teslim edilmesini istedi" ifadeleri kullanıldı.

Tahliyeye ilişkin hukuki bir engel olmadığı hatırlatılan açıklamada "Büyükada İskelesinin üst kısmının tahliyesine ilişkin Adalar Kaymakamlığına yazılan 9 Haziran 2021 tarihli yazının üzerinden 60 günün üzerinde süre geçti. İlgili mahkeme kararlarıyla, söz konusu alanın tahliyesine ilişkin hukuki hiçbir engel kalmadı" denildi.

DEVLET KARŞI KARŞIYA
Mahkeme kararıyla birlikte tahliye işlemleri için iskeleye giden İBB'ye bağlı zabıtaları, polis içeriye sokmadı. Polis, iskelenin önüne barikat çekti. Ayrıca yurttaşların iskeleye sokulmadığı da gelen bilgiler arasında...  Ayrıca İBB yöneticilerinin de bölgeye gittiği belirtildi.

ODATV'YE KONUŞTU

OdaTV'den Gürkan Karakullukçu'nun haberine göre, İBB'nin ilçe belediyelerden sorumlusu Tonguç Çoban konuyla ilgili açıklama yaptı.

TÜGVA'nın yerel seçimlerden sonra bu mekanı sadece 1-2 kere kullandığı belirten Tonguç, "Kurumsal bir yer değil. Sadece bir temsilci atanmış. Aylardır burada etkinlik yapmıyorlar. Bize gelen bilgiye göre burada sünnet düğünü, kına ve AKP etkinlikleri yapılmış. Ayrıca buranın güvenlik sorunları var. Camlar, kapılar sürekli açık" ifadelerini kullandı.

"2 BİN 500 LİRA KİRA ÖDÜYORLAR"

2018 yılında TÜGVA'nın bu mekanı 2 bin liraya kiraladığını söyleyen Tonguç, "2 bin lira kira ile başlıyorlar. Sonrasında ise ÜFE oranında kira artıyor. Mahkeme kararının verildiği 1 Şubat 2021'de kira olarak 2 bin 500 lira civarında bir şeyler ödüyorlar. Ancak dedikleri gibi şubattan beri kira ödemiyorlar. Bu da kiracılıktan vazgeçmişler anlamına geliyor" dedi.

Son dönemde fahiş fiyatlara çıkan kiraların ardından Bilal Erdoğan'ın vakfının 2 bin 500 lira civarı kira ödenmesi ise dikkat çekti.






Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Altaylı'dan o isimlere sert sözler: İnandıklarını iddia ettikleri Allah'tan korkmuyorlar Kanal İstanbul Gerçekte Yapılmayacak Hedef Bambaşka! CHP'li Öztrak'tan Kanal İstanbul açıklaması Ziya Selçuk'tan tartışmalı kitapçık için ilk açıklama