Canlı yayında afetzedeler için skandal sözler: Devlete yük olmaması kendi başının çaresine bakması gerekiyor

2558 izlenme 07 Şubat 2023
Reklamlar
Habertürk'te konuşan Kocaeli Üniversitesi Afet Yönetim Uzmanı Doç. Serpil Gerdan, “Vatandaşın devlete yüklenmesinden kaçınılması, afetzedenin kendi başının bakımına bakması lazım” dedi.

Kahramanmaraş, 6 Şubat Pazartesi günü Pazarcık merkezli 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Gaziantep'te de meydana gelen 6,4'lük depremin ardından; Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Mersin, Elazığ ve Şanlıurfa olmak üzere pek çok il hasar aldı. Bölgelerde ölü ve yaralı yükleri artarken görülen depremde yıkılan bina çevrildi.

İlk günden itibaren birçok kentte profesyonel olarak arama kurtarma faaliyetini başlatmadı. Enkaz altında giderken yurttaşlar sosyal medyadan yardım istedi. Kurtulanlarsa elektrik, doğalgaz, su olmadığı ve kış şartlarının ağır işletim harabeye dönmüş kentlerde yardım bekliyor.

Bugün öğlen yemeğinde Habertürk'te konuşan Gerdan olanlar şunları söyledi: “İlk 72 yerinde, sahiplerinin aslında, hiç kimseden yardım beklemeden devlete yük yerine katkı olması lazım. Afetzede olabilir ama döküntülerin altında kendi başının bakımına bakması gerekir.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'nin Medya Başkan Yardımcısından Tarihi İtiraf! Dünyada bir ilk: Kuzey Kutbu’nu duman kapladı 'Başkanlık sistemini' en çok destekleyenlerden biriydi: Şimdi oylamaya çıksa 'evet' oyu vermem Fatih Altaylı da köprüleri attı. İktidara olay sözler