Ecevit'e yazar kasa, Erdoğan'a televizyon...

676 izlenme 12 Şubat 2022
Reklamlar
2001 krizinde dönemin başbakanı Ecevit'e bir esnaf "işime yaramıyor artık sayın başbakanım" diyerek yazar kasa fırlatılmıştı. 2022 krizinde de bir yurttaş elektrik zamlarına karşı elektrik dağıtım şirketi önünde televizyon fırlattı...

Ahmet Çakmak isimli esnaf 2001’de ekonomik kriz nedeniyle dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in önüne yazar kasa fırlatmıştı. Başbakanın önüne yazar kasa fırlatılması 2001 krizinin simgesi olmuştu.

2001 krizinde başbakana kasa fırlatan Çelik, bugünkü kriz ortamında bunun yapılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Ülkenin ekonomisini görünce çok üzülüyorum. Ekonomi düzgün yönetilmiyor. Ancak kimse sesini çıkaramıyor. Ya gerçekten mağdur değiller ya da korkuyorlar. Tarih boyunca böyle bir esnaf hareketi sadece 2001 yılında oldu. Ancak bugün insanlar korkuyor, hükûmete laf edemiyor. Çünkü sağcılara FETÖ, solculara PKK damgası vuruluyor. İnsanlar bu damgayı yemek istemiyor" açıklamasını yapmıştı.

Elektrik faturaları, yaşanan darboğaz esnafı isyan ettirdi. Esnaf, gelen elektrik faturalarını camlara asmaya, tepkisini göstermeye başladı.

TELEVİZYON FIRLATTI

Iğdır'da Demir Karakuş isimli yurttaş elektrik zammını televizyon fırlatarak protesto etti. Karakuş'un eylemi kısa sürede sosyal medyada viral oldu.

Elektrik faturalarının çok yüksek geldiğini belirten Karakuş, “Bu ay elektrik faturam 5 bin lira geldi” diyerek tepkisini dile getirdi.

“AYDA 10 BİN LİRA ÖDÜYORUM”

Karakuş paylaşımında “Tüm işletmelerin dahil ayda 10.000 lira elektrik parası ödüyorum. Bu kadar gelirim var mı benim yazık günahtır bu. Türk milleti bunu hak etmiyor. Vatanım sağ olsun milletim sağ olsun sonu ne olursa olsun bu tepkimden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim, geri adım atmayacağım” ifadelerine yer verdi.

Demir Karakuş’un paylaştığı videoda, dağıtım şirketinin Iğdır İl Koordinatörlüğü önünde televizyonunu parçaladığı anlar yer aldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Atatürk'çü İlahiyatçı Cemil Kılıç'ın Vasiyeti Olay Oldu Bahçeli'yi 'utandıracak' mektup ortaya çıktı 'Erdoğan gidince ne olacak?' Skandal! AKP'li vekil İmamoğlu'nun montajlı fotoğrafını gerçek gibi paylaştı!