Erdoğan'ın üniversitede sınıf arkadaşı olduğunu söylemişti. Musevi Rafael Sadi diplomasız çıktı

4762 izlenme 29 Eylül 2022
Reklamlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitede sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen Rafael Sadi'nin diplomasının olmadığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının olup olmadığı yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Erdoğan'ın sınıf arkadaşı olduğunu iddia eden İsrail'de yaşayan gazeteci Rafael Sadi'nin üniversite diplomasının olmadığı ortaya çıktı.

Sadi,  o dönem sınıfta iki yüzden fazla kişi olduğunu yarısından fazlasının sağ-sol çatışmaları nedeniyle okulu yarıda bıraktığını ifade etti. 

Okudukları okulun 1974 yılında dört yıllık üniversite statüsüne geçtiğini de belirten Rafael Sadi, buradan alınan diplomaların lisans diplomasına eşit olduğunu söyledi.

Rafael Sadi, Erdoğan'ın sessiz sakin bir kişiliği olduğunu söyleyerek, "Sınıfta daha çok sarı saçlı mavi gözlü bir arkadaşla muhabbeti vardı. Bu benim dikkatimi çekmişti" demişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

65 ve üzeri yaş grubunda sosyal dışlanma riski arttı Mehmet Şimşek'in Zam Fırtınası Başlayacak! Seçim Sonrası Bu Tarihe Hazır Olun Bankalardan sıfır faizli kredi kampanyası. Limit ve vadeler duyuruldu. Tek tuşla hesabınızda Kulisleri sallayan iddia: Gül ve Babacan 1 Aralık'ta Demokrat Parti'ye katılıyor