Erkan Baş: Burası Tayyip efendi çiftliği değil! Ülkeyi Dingo'nun ahırına çevirdiler!

464 izlenme 23 Mart 2021
Reklamlar
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair son gelişmeleri değerlendirdi. Baş, Erdoğan’ın imzaladığı ve gece yarısı yayınlanan kararnamelere değinerek, “AKP’nin yaptıklarının arkasında akıl, mantık, fikir aranabilir mi?” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM’de düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğini duyurmasına tepki gösteren Baş, Resmi Gazete’de yayımlanan kararın bir utanç nüshası olduğunu belirtti.

'BURAYI TAYYİP EFENDİ ÇİFTLİĞİ SANDILAR'

Erkan Baş’ın konuşmasının satır başları şu şekilde:

Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim. Biz “buradayız” diyoruz çünkü, Erdoğan şahsına ait sansa da bu mecliste egemenlik kayıtsız şartız milletindir yazıyor!

İşte biz buna karşı halkın mutlak egemenliğini korumak için buradayız.

Halkımızın vergilerinin, birikimlerinin, alın terinin hesabını tutmak ve bunları çarçur edenlerden o hesabı sormak için buradayız.

Son bir haftayı düşünüp, gözümüzün önüne getirelim. Sizce şu bir haftada AKP’nin yaptıklarının arkasında akıl, mantık, fikir aranabilir mi? 

Böyle ülke mi yönetilir, böyle hukuk mu olur?

Koca ülkeyi, halkımızın deyimiyle Dingo’nun ahırı bellediler, istedikleri gibi girip çıkıyorlar, kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

'TC' denilince bunlar galiba burayı 'Tayyip Efendi Çiftliği' sandılar…

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Serdar Ortaç: Allah Benim Belamı Versin, 11 Milyon Lira Borcum Var Akaryakıta çifte zam! Gece yarısından itibaren pompaya yansıdı Sedat Peker'den Veyis Ateş'e: Süslü Sülüyü yüce divandan kurtarmak için... Uğur Dündar ile Sevilay Yılman canlı yayında Talat Atilla üzerinden tartışma yaşadı