Ana Sayfa
15 Şubat 2022 ( 312 izlenme )
Reklamlar

Gazeteci Murat Ağırel ve Barış Pehlivan yine cezaevine giriyor

Gazeteci Murat Ağırel ve Gazeteci Barış Pehlivan 'MİT mensubu haberleri'nden kesinleşmiş cezaları nedeniyle yeniden cezaevine giriyor. Gazeteci Hülya Kılınç da aynı dava kapsamında cezaevine gönderildi.

MİT mensubu haberleri dolayısıyla kesinleşmiş cezaları bulunan Barış Pehlivan ve Murat Ağırel bugün yeniden cezaevine giriyor. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'nin söz konusu davada İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını onamasının ardından gazeteciler Murat Ağırel ve Barış Pehlivan yeniden cezaevine giriyor.

Mahkeme, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç 3 yıl 9 ay, Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'i de 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına mahkum etmişti.

'HOŞÇAKALIN ŞİMDİLİK'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Murat Ağırel "Şehit olan vatan evlatlarına şehadet dilediğim için bugün tekrar cezaevine giriyorum. Şehit edenler ise ülkemde renkli halılar ile karşılanıyor. Şimdiye kadar yazdığım hiçbir şeyi yalanlayamayanlar beni adaletsizlikle susturacaklarını sanıyorlar.

 SUSMAYIN,KORKMAYIN,ALIŞMAYIN" dedi.

Barış Pehliven da adliye önünden çektiği fotoğrafı paylaşarak "Üçüncü kez… İşte geldik, gidiyoruz… Hoşça kalın şimdilik…" ifadelerini kullandı.

'KALEMİMİZİ NAMUS BİLİRİZ'

Cezaevine girmeden önce açıklama yapan Ağırel, "Çantamı hazırladım, infaz savcılığına gidip 'buradayız' diyeceğim. Denetimli serbestlikten faydalanacağız ama nasıl olacağını bilmiyorum. Bugün teslim olmaya geldim, teslim olacağız ve sonucunu hep beraber göreceğiz.

Tabii ki üzücü, hukukun siyasetle anılmaması gerekiyor. Ülkemiz adına üzücü ama biz hakkımızı hukukta arayacağız. Gazeteciler kaçma şüphesiyle tutuklanır ama gerçek gazeteciler kaçmazlar. Biz gazeteciyiz, kalemimizi namus biliriz. Susmayız, korkmayız, asla da alışmayız."

HÜLYA KILINÇ DA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Manisa'da Gazeteci Hülya Kılınç da aynı dava kapsamında cezaevine gönderildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye geçen Hatipoğlu katıldığı programda "Bindiğim araçtan inmem" demiş Canlı yayında çok sert tartışma. Barış Yarkadaş ile Tülin Oygür birbirine girdi 'Başkanlık sistemini' en çok destekleyenlerden biriydi: Şimdi oylamaya çıksa 'evet' oyu vermem EBA TV'de çocuklara Adnan Menderes'in idam sahnesini izlettiler!