Gülsüm Khalilova gözyaşlarıyla anlattı

577 izlenme 25 Şubat 2022
Reklamlar
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 2. gününde devam ediyor. Ukrayna'da yaşayan gazeteci Gülsüm Khalilova da gözyaşları içinde çektiği videoyla konuşuluyor. İşte ayrıntılar...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün sabah saatlerinde Ukrayna'nın birçok noktasını koordineli bir şekilde hedef alan askeri operasyonun düğmesine basmıştı. 

Savaş 2. gününde... Ülke genelinde genel seferberlik ilan edilirken, saldırılarda şimdiye kadar 137 asker ve sivilin öldüğü bildirildi. Rusya bugün Kiev'e girdi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yerel saatle 4.20'den sonra (TSİ 5.20) art arda patlama sesleri geliyor.

Haber ajanslarından gelen bilgilere göre aynı saatlerde ülkenin genelinde yeniden bir bombardıman başladı. 

GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

Bununla birlikte Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova da Twitter'da ülkede yaşanan sıcak gelişmeleri anbean aktarıyor. Ukrayna'da yaşayan gazeteci Khalilova, 'Ölümün gölgesinden herkese merhabalar' diyerek yaşanan son durumla ilgili hangi noktada olduklarını gözyaşlarıyla anlattı.

İşte Gülsüm Khalilova'nın ağlayarak yaptığı konuşma:

"Savaşın içinden herkese merhaba"

"Savaşın içinden herkese merhaba. Belki bu sizinle son yayınımız olur. Başkent sürekli vuruluyor.Hükümet yetkilileri insanları sığınağa gitmeleri için çağrıda bulunuyor. Bildiğiniz 1941- 1945 Londra Varşova olmuş buralar. Evet Moskova sayesinde.

21. asırda 1941'in karanlığını yaşıyoruz. Biz buradayız çalışmaya devam ediyoruz. Bizim kanal Ruslar tarafından bilinen bir kanal ve ilk hedefleri arasında ama olsun korkarak yaşamaktansa şerefsizce ölmek daha güzeldir.

Bir yandan Ukrayna askerlerinin arabalarını ele geçirmeye çalışan Rusya Kiev'e girmeye çalışıyor. Ukrayna halkı işgalcilere direniyorlar.

21. asırda Avrupa'nın göbeğinde bir ülke resmen işgal ediliyor kafasını kuma gömmüş dünya ise sadece kınamakla meşgul. Hatta kınamaktan korkanlar da vardır. Ama birgün gelecek onların başkenti de işgal edilince anlayacaklar ama geç olacak. Kiev'den herkese sevgiler"

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akşener'den o müezzine sert sözler: Ben buradayım, yiyorsa gelsin Muharrem İnce bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak. Gazeteci Erdoğan Aktaş’tan flaş iddia Erdoğan-Bahçeli 50+1'i Koruma Kararı Aldı! Akaryakıt piyasalarını sarsacak adım yarın atılıyor. Araçların deposunu doldurun