Ana Sayfa
29 Ağustos 2021 ( 4581 izlenme )
Reklamlar

Harvardlı Doçent Dr. Emrah Altındiş çok üzüldüm diyerek uyardı. Sonbaharda on binlerce ölüme yol açacak

Boston College’da kendi laboratuvarını kuran Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dr. Emrah Altındiş, aşılanma oranı artmadığı taktirde sonbaharda on binlerce ölümün yaşanabileceğine dikkat çekti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunarak son bir ayın verilerini yorumlayan Altındiş, "Toplumun sadece ~%40'i iki doz asili, insanlar pandemi bitmiş gibi davranıyor. Sonbahara bu sayılarla girmek on binlerce önlenebilir ölüme yol açacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı ise ikinci doz aşısını olanların oranının yüzde 58.84 olduğunu açıklamıştı.

Emrah Altındiş, aşıların hayat kurtaracağını vurgularken, "Aşı olmayı reddedenlere kısıtlamalar arttırılmalı. Ayni şekilde kimi meslek gruplarına asi zorunluluğu getirilmeli." dedi.

Altındiş’in açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye’de muhtemelen manipüle edilen resmi verilere göre dahi son 1 ayda:

651,000 insan hastalandı 4589 kişi vefat etti. Toplumun sadece ~%40'i iki doz asili, insanlar pandemi bitmiş gibi davranıyor. Sonbahara bu sayılarla girmek on binlerce önlenebilir ölüme yol açacak.

Bu şartlarda asi hem bilgilendirme kampanyalarıyla hem de kimi maddi ödüllerle asi teşvik edilmeli, asi tedirginliğini anlamak için araştırmalar yapılmalı ve asi olmayı reddedenlere kısıtlamalar arttırılmalı. Ayni şekilde kimi meslek gruplarına asi zorunluluğu getirilmeli.

Aşılar yüz binlerce hayati kurtardılar, kurtaracaklar. Öte yandan asilerin koruyuculuğunun zamanla azaldığını ve ek dozlara ihtiyaç duyduğumuzu görüyoruz. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıf kimi bireylerde aşılar daha az etkin. Dolayısı ile aşılılar da önlemlerine devam etmeli.

Bu hafta kaybettiğimiz hekimlere çok üzüldüm ancak asi olmayan sağlık çalışanları kendilerine tedavi için gelen hastalar acısından da (örneğin kanser hastaları vd.) büyük riske yol acıyorlar. Bu manada asi sağlık çalışanlarına zorunlu hale getirilmeli"


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Harç, ceza ve vergilere büyük zam... Akşener’in gördüğü ilgi Bahçeli’yi ürküttü Yeni Akit’in haber müdürü Murat Alan'dan koronayla savaşan sağlıkçılara skandal sözler. Yer yerinden oynadı Recep Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı