Ana Sayfa
26 Temmuz 2023 ( 4420 izlenme )
Reklamlar

Her dediği çıkan ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, vatandaşa son günlerin en kötü haberini verdi

Ekonomist Özgür Demirtaş, Ticari Kredi Faizleri ile ilgili uyarıda bulundu. Demirtaş, “Ticari Kredi Faizlerinde muazzam artışa hazır olun. 10 puanlık artış hemen yansıyacak” dedi.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya platformu Twitter’da Merkez Bankası’nın son düzenlemeleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçen haftaki 250 baz puanlık faiz artışının ardından bugün parasal sıkılaşma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları açıkladı.

Karar kapsamında kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı yüzde 2,89’a yükseltildi.

Ayrıca yüzde 3 olan TL ticari krediler için aylık büyüme sınırının yüzde 2,5 olarak belirlenmesi yönünde karar verildi.

MUAZZAM ARTIŞA HAZIR OLUN

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Demirtaş, şu ifadelere yer verdi:

“Doğru bir karar: Ticari Kredi Faizlerinde muazzam artışa hazır olun… 10 puanlık artış hemen yansıyacak. Ticari kredi ile dönen herkese geçmiş olsun. Ama eksik bir karar: Merkez Bankası faizini düşük tutarak bu iş eksik kalır. Ayrıca Yatırım ve İhracat kredilerinde çıt yok o da eksik.”

ekrangoruntusu1205.png

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu: İşinin ehli olan CV bıraksın Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a: Duvardan atlarken yakaladık, yani çalamadı 'Siyaset Tarihinin En Büyük Rüşveti' Yıllardır kendilerini solcu sanıyorlardı AKP'li çıktılar