Ana Sayfa
17 Ağustos 2021 ( 1329 izlenme )
Reklamlar

HES çöktü, felaket bağıra bağıra geldi. Bin bir iftira attıkları Kübra Çelik haklı çıktı

Kastamonu Bozkurt’ta HES Barajının yıkıldığı iddiası yalanlanmış ancak CHP Milletvekili Hasan Baltacı regülatör ve iletim kanallarının parçalandığını görüntülemişti. Ortaya çıkan bu durum, Bozkurtlu Kübra Çelik’in gündem olan açıklamalarını hatırlattı.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi ile ilgili tartışma konusu olan HES barajına dair son gelişme CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın paylaşımı ile yaşandı.

Kastamonu Milletvekili Baltacı’nın paylaştığı görüntülerde, HES'in regülatörü̈ ve iletim kanallarının paramparça olduğu görüldü.

CHP’li Baltacı’nın paylaşımı, akıllara Bozkurt’ta yaşanan sel felaketi ile ilgili çektiği videolarla bölgeden bilgiler veren Kübra Çelik’in söylediklerini getirdi.

Bozkurt'ta yaşayan ve sel baskınının olduğu gün yaptığı yardım çağrısıyla gündeme gelen sel mağduru Kübra Çelik, bunun bir sel baskını olduğunu söyleyip olayın üstünü kapattığını belirttiği Kastamonu Valiliği'ne çağrıda bulunmuştu.

Çelik, HES’te çalışanların yakınlarını arayıp barajın patladığını söylediklerini aktarmıştı. Çelik açıklamaları nedeniyle iktidara yakın sosyal medya hesapları ve yazarlar tarafından adeta linç edilmişti.

Çelik'in konuk olduğu yayında yaptığı açıklamaların bir kısmı şöyle;

"Biz balkondayken polis arabaları buradan geçmeye başladılar. Anons verilmiş ama elektrikler kesik olduğu için belediye hoparlöründen bir anons geçilmedi. Aşağıda, çarşı içerisinde herkese arabalarını çekmesi söylenmiş. Çarşamba günü 12 sıralarında, olay yaşanmadan bir saat önce. Yukardan, HES'te çalışan birileri arayıp 'kaçın canınızı kurtarın, burası patladı' diye haber geliyor. Kim neden yalan söylesin, HES'te çalışan niye böyle bir şey söylesin, polisler neden baraj patladı desin? Buna sel baskını deyip geçemezsiniz."

Kaynak: yeniçağgazetesi

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Papazın sözleri tartışma yarattı: İsa Peygamber, parasızlıktan gelemiyor Fatih Altaylı'dan çarpıcı Sedat Peker itirafı: Ne yalan söyleyeyim ben bile... Belediyede yardıma muhtaçlarla alay edildi: "Açlara yemek verdik" Erdoğan'a Man Adası Şoku