İran'da dağların yırtıldığı deprem, kameralara yansıdı

1305 izlenme 14 Kasım 2021
Reklamlar
İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 2 kişi yaşamını yitirdi. Cep telefonuyla kaydedilen deprem görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) İran'ın güneyinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. EMSC ilk açıklamasında depremin büyüklüğünü 6,1 olarak açıklamıştı.

Ülkenin güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde meydana gelen depremde ise 2 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi ise depremin büyüklüğünü olarak 6,4 olarak duyurdu. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinin açıklamasında göre merkez üssü Hürmüzgan eyaletine bağlı Keşm ilçesi olan deprem yerel saatle 15.36'da kaydedildi.

Depremin 18 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, deprem sonucu elektrik direğinin düşmesi nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İran'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla geçmiş olsun mesajı paylaştı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kardeş İran'da meydana gelen deprem sebebiyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz." ifadelerini kullandı.

FAY HATTI TÜRKİYE'YE UZANIYOR

Öte yandan Hint Okyanusu'nun Yemen açıklarında ikiye ayrılan dev fay hattı, Umman Denizi'nden geçerek İran topraklarına giriyor. İran'ın batısından ilerleyen fay hattı, Irak'tan sonra Türkiye'nin doğusunda son buluyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ethem Sancak ve Doğu Perinçek birlikte türkü söyledi AKP Genel Sekteri Şahin’den Mansur Yavaş’a tehdit! Dakikada 2020 Lira Harcıyor! AKP Muş İl Başkan Yardımcısı istifa etti!