Ana Sayfa
03 Mart 2024 ( 2161 izlenme )
Reklamlar

Meteoroloji 14 il için uyardı. Sağanak yağış çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji’nin açıkladığı son tahminlerde 14 il için sağanak yağış uyarısı yer aldı. Öte yandan Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Batı ve (Ordu hariç) Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana'nın batı, Mersin'in doğu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

Kocaeli, Adana, Mersin, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Düzce, Sinop, Tokat, Samsun, Amasya, Diyarbakır, Şanlıurfa

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Melih Gökçek yine yanıldı! İslam Memiş'ten kabus gibi dolar tahmini Ağaç kestirip villa yaptıran orman işletme müdürü tutuklandı Türkiye'nin Gıda Güvenliği Sudan'a Emanet!