Ana Sayfa
16 Haziran 2023 ( 1445 izlenme )
Reklamlar

Övgün Ahmet Ercan 7 büyüklüğünde deprem beklediği bölgeyi açıkladı. Kırılması yaklaşan fayı duyurdu

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası nerede büyük deprem beklediğini açıkladı. Ölüdeniz kırığına dikkat çeken Ercan, bölgede 6,5 ile 7,1 büyüklükleri arasında deprem beklediğini söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Maraş depremlerinin ardından uyarılarına devam ederken Ölüdeniz kırığına dikkat çekti.

Bekledikleri depremin ne zaman olacağını bilmediklerini belirten Prof. Dr. Ercan, "Onbiril depreminde ilk deprem Pazarcık'da Ölüdeniz Kırığının kuzey üzerinde oldu. Ancak, kırık güneye inmedi. İleride bir deprem sonrası, Kilis üzerinden, HataySuriye sınırından Ölüdeniz kırığını sürdürecektir. Ne zaman, bilmiyoruz” dedi.

Konu ile ilgili olarak bir Twitter kullanıcısının, "Peki şiddeti kaç olur hocam?" sorusuna ise Ercan, "6,5 ile 7,2 büyüklükleri arasında olur" yanıtını verdi.

ekrangoruntusu20230616121755.png

ekrangoruntusu20230616121813.png

HATAY'DA 6 ŞUBAT'TAN AZ ETKİ OLUR'

Ercan, başka bir takipçisinin “Hocam, İskenderun'da yaşıyorum. Bahsettiğiniz, ilerde yaşanacak bu deprem, bütün Hatay ilini 6 Şubat'takine benzer bir şekilde etkiler mi?” sorusuna da, “Göreceli az” şeklinde cevap verdi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Daha en kötüsünü görmedik İYİ Parti lideri Meral Akşener canlı yayında açıklıyor İstanbul fena sallandı AKP’li belediyeden bir zam daha!