Ana Sayfa
11 Şubat 2020 ( 732 izlenme )
Reklamlar

Rus medyasından TürkiyeSuriye savaşı iddiası

Rus medyası inanılmaz bir iddia attı ortaya. Türkiye'nin üç gün içinde Suriye'ye karşı bir savaş başlatabileceğini iddia eden Rus medyası büyük yankı yarattı.

Suriye hükümetine karşı mücadele eden silahlı grupların elindeki tek büyük yer olan İdlib eyaletinde Türkiye ve Suriye orduları arasında çıkan çatışmalar devam ederken, Rusya'da Ortadoğu ve savaş haberleri yapan avia.pro sitesinde dün gece, Türkiye'nin  72 saat (üç gün) içerisinde Suriye'ye karşı bir savaş başlatabileceği haberi yer aldı.

Avia.pro'da haber ajansı Step News Ajansı'ndan alınan verilere göre, Türk askeri komutanlığının Türkiye yanlısı teröristlere ve militanlara İdlib'deki Suriye ordusuna karşı Türk ordusunun da katılımıyla büyük çaplı bir askeri operasyonun başlatılması için  emir gönderdiği  eğitim ihtiyacı göz önüne alındığında, Türkiye'nin önümüzdeki 2472 saat içinde Suriye'ye karşı bir savaş başlatabileceği ifadeleri yer aldı.

Haberde ayrıca geçtiğimiz hafta Türkiye'nin,İdlib'e 200300 tank, motorlu topçu, zırhlı araçlar, çoklu fırlatma roket sistemleri sevkettiği bunun da Türkiye ordusunun büyük çapta bir askeri çatışmaya başlama isteğini gösterdiği ancak Rus birliklerinin burada bulunduğu İdlib'e herhangi bir askeri operasyona izin verme niyetinde olmadığı belirtildi.

TSK iki gün önce çok sayıda obüs, tank, top, zırhlı araç ve komandoların da bulunduğu 1000’den fazla askeri aracı İdlib’e gönderdiğini duyurmuştu. 

Kaynak: KRT

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'den Devlet Bahçeli'ye bir şok daha AKP'nin en çok oy aldığı kentlerin başında gelen Konya'da vatandaşlar üst üste gelen zamlardan yakındı. Bazı AKP’li isimlerin zamları küçümseyen açıklamalarını eleştirdi. Market devi iflas etti Soma faciasında “Onun ‘fıtrat’ dediğine gelişmiş ülkeler ‘cinayet’ diyor” diyen Devlet Bahçeli, Bartın için “8 yıl önceki Soma'yı hatırlatmak hastalıklıdır” dedi