Ana Sayfa
29 Nisan 2023 ( 518 izlenme )
Reklamlar

Sedat Peker'in avukatından açıklama: Seçime birkaç gün kala mı paylaşım yapacak?

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dijital tecride ilişkin 'Bulunduğu ülkedeki hukuki ve fiili durumun değişmesi gerekir ki bunun için herhangi bir siyasi destek sağlanamadığı, yapılan imza kampanyaları da sonuç vermediği için kendi hukuki girişimleri dışında bir olanak kalmamıştır' dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan ve hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkilinin seçime iki ay kala yapmaya söz verdiği açıklamaları yapıp yapmayacağına dair soruya yanıt verdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Barkın, şu ifadeleri kullandı:

Bazı gazeteci dostların, sayın Sedat Peker'in seçime birkaç gün kala açıklamalarına devam edeceğine dair değerlendirmelerini okuyorum. Sayın Peker’in ifade hürriyetinden mahrumiyeti iradi bir durum değil, hukuki durumun gereğidir. Dolayısıyla kendi kararıyla bu durumu ortadan kaldırabilmesi olanaklı değildir.

Ancak bulunduğu ülkedeki hukuki ve fiili durumun değişmesi gerekir ki bunun için herhangi bir siyasi destek sağlanamadığı,yapılan imza kampanyaları da sonuç vermediği için kendi hukuki girişimleri dışında bir olanak kalmamıştır.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Metropoll Nisan ayı sonuçlarını açıkladı! Cumhur İttifakı'nı kahredecek anket! Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısının, cevap veremediği soru büyük tepkiye sebep oldu Habertürk yazarı Fatih Altaylı isyan etti! Bunları biz desek çoktan hain ilan edilmiştik Türkiye'nin önde gelen otobüs üreticisi Temsa, üretimi durdurdu