Ana Sayfa
09 Kasım 2020 ( 1166 izlenme )
Reklamlar

Siyasi hasar bu defa Erdoğan’ın ailesinin içinde

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Instagram hesabından yayınladığı metinle istifasını duyurmasının perde arkasını yazdı. Yetkin, "Albayrak istifasıyla bundan sonra ekonomide olacaklardan kendisinin sorumlu olmadığını 'Allah sonumuzu hayreylesin' diye biten istifasıyla beyan etti. Yakın çevresine 'keşke Enerji bakanlığında kalsaydım, bu işe hiç girmeseydim' diye yakındığı konuşuluyor Ankara kulislerinde" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinreport'taki yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının perde arkasını kaleme aldı. 

Yetkin, yaşananları tek tek sıraladığı ve Albayrak'ı istifaya götüren nedenler olarak yorumladığı yazısında,  Albayrak'ın istifası öncesi siyaset ve ekonomi kulislerine yansıyan gelişmeleri aktardı. 

İşte Yetkin'in yazısından öne çıkan detaylar şu şekilde: 

Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan 3040 AK Partili vekilin, Albayrak’ın görevde kalması halinde istifa ederek DEVA ve Gelecek Partisine geçeceği iddiasını soruşturmasını istediği haberi yayıldı.

Bu gelişmelerden birkaç saat sonra da hiç alışık olunmadık şekilde instragram üzerinden Albayrak’ın istifası haberi gündeme düştü.

Saatler sonra AK Parti TBMM Grup Başkanı Vekili Mehmet Muş'un Cumhurbaşkanının istifayı kabul etmemesi temennisi üzerinden Albayrak'ın istifa düzenlenmiş oldu. Bakanlar Kurulunda yazı söylentileri de bundan sonra çıktı. Keza Albayrak'ın bir MB konusunda Erdoğan'a eksik bilgi verdiği söylentisi de. Simdi gözler piyasaların nasıl tepki vereceğinde.

SİYASİ HASAR BU DEFA ERDOĞAN'IN AİLESİNİN İÇİNDE

Ekonomi yönetimindeki sorun artık gizlenemez duruma geldi. Albayrak'ın Soylu etkisi yaratamadığı görüldü. Soylu istifasını açıkladığında beş dakika içinde sevenleri sokakları doldurmaya başlamıştı. Albayrak'a atfen işlem istifa mektubu birkaç saat içinde 600 bin “beğen” aldı. Albayrak'ı kendi maiyetindeki görevlilere ya da savunmak ya da ancak onun sayesinde hala orada çıktı çıktı birkaç dönem gazetecisine kaldı. AK Parti içinde damat Albayrak'ı sevmeyen ama bunu dile getiremeyenler rahat nefes alınmış ama siyasi hasar bu varsayılan Erdoğan'ın ailesinin içinde.

Albayrak istifasıyla bundan sonra ekonomide olacaklardan kendisinin sorumlu olmadığını "Allah'ın sonumuzu hayreylesin" diye biten istifasıyla beyan etti. Artık kalsa bile bütün sorunların kaynağını o bilinecek. Yakın sorguine “keşke Enerji bakanlığında kalsaydım, bu işe hiç girmeseydim” diye yakındığı konuşuluyor Ankara kulislerinde.

Ekonominin yönetilemediği ortaya çıktı. Şimdi AK Parti iktidarının psikolojik operasyon ekipleri devreye girecek, Erdoğan'ın haberi olmayan bu istifanın dahi bir “büyük stratejinin” parçası olacağını söyleyeceklerdir.

Mali kriz ekonomi krizine dönüşüyor, o da siyasi krize dönüşme yaptı. Saklanacak yeri kalmadı.

Cumhuriyet

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ünlü oyuncu motosiklet kazasında hayatında hayatını kaybetti a a Abdurrahman Dilipak'tan AKP'lilere çok konuşulacak Erdoğan uyarısı! ''Sonu hayırlı değil'' diyerek açıkladı Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı