Ana Sayfa
04 Ocak 2021 ( 663 izlenme )
Reklamlar

Suudilerden Türkiye’ye gözdağı Yunanistan’a destek. F15’leri gönderiyor

Yunanistan medyasında yer alan haberlere göre, Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye gözdağı vermek amacıyla yapılacak tatbikata Suudi Arabistan'ın da katılacağı öğrenildi. Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın emriyle çok sayıda F15 jetinin Girit'teki Suda Üssü'ne ineceği iddia edildi.
 
Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi attıran Yunanistan'ın Türkiye korkusu büyüyor.

Yunan medyası Birleşik Arap Emirlikleri, (BAE), Mısır, Fransa, ABD, İsrail'in ardından Suudi Arabistan'ın da oyuna dahil olacağını aktardı.

Politik ve ekomomik yönden gittikçe köşeye sıkışan Yunanistan ve Güney Kıbrıs, geçtiğimiz yaz mevsimi boyunca Türkiye karşıtı müttefikleriyle birlikte gerilimli sularda birçok tatbikata girişmişti. 

Yunan medyası, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın emriyle Girit'e inecek F15 jetleri Yunan savaş uçaklarıyla birlikte Doğu Akdeniz'de tatbikata katılacağını duyurdu.

BD ve Japonya'nın ardından dünyadaki en büyük F15 filosuna sahip Suudi Arabistan'ın göndereceği jetlerin Yunan pilotlar tarafından da kullanılacağı da ifade edildi.

Mısır, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Güney Kıbrıs, 30 Kasım 6 Aralık tarihlerinde Mısır'ın İskenderiye kıyısı açıklarında ortak hava ve deniz tatbikatı başlatmıştı.

714e77f8ca31b98b223340dd7eb9241d.jpg

Kaynak: DHA

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ünlülerin 'koronavirüse karşı etkili' diyerek reklamını yaptığı ilacı üreten firmanın sahibi konuştu: Ünlüler bu kadar mı cahil olur? İndirim sevinci kısa sürdü... Motorine dev zam yolda: Benzin ve motorin fiyatları 50 liraya mı dayanacak? Çin'den şimdi de hantavirüs çıktı Erdoğan olan soyadını Kılıçdaroğlu olarak değiştirdi