Temel Karamollaoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya çok sert sözler

1053 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çok sert eleştiriler yöneltti. Karamollaoğlu; "Bir İçişleri Bakanı'nın milleti aldatmaya kalkmasını kabullenmek mümkün değil. Allah sana akıl fikir versin" ifadelerini kullandı.

Haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çok sert eleştiriler yöneltti.

"ALLAH SANA AKIL FİKİR VERSİN..."

Süleyman Soylu'nun  “Cenab-ı Allah biliyor. Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler hiç ihanet etmedik. Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır" şeklindeki ifadelerine tepki gösteren Karamollaoğlu Soylu'ya "Allah sana akıl fikir versin. Hasan Sabbah'ın adamları Haşhaşiler de öyle diyordu. Yaptıkları her yanlışı Cenab-ı Hak yaptırıyor diye. Takdir Cenab-ı Hakk'ındır ama be mübarek, insan mesuldür. Bir adamı öldüren de 'Bunu bana Allah yaptırdı' diyor da yeri geldiği zaman. 'Cenab-ı Hak isteseydi elimi tutardı, yapamazdım' diyebiliyor" diye seslendi.

Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Bir İçişleri Bakanı'nın kalkıp bu ifadelerle milleti aldatmaya kalkmasını kabullenmek mümkün değil. Bu insanı küfre bile götürür. İnsan, bizim inancımıza göre mesuldür. Her yaptığı hatanın hesabını da mutlaka verecektir. Ya bu dünyada ya öteki dünyada. Şu anda ayağına bir taş dokunmuyorsa Cenab-ı Hakk'ın sana bir imkan tanımasıdır. Ama sen onu istismar edersen öbür dünyada bunun tahmin edeceğin kadar cezasını çekmiş olursun.

"HAŞHAŞİLER DE BÖYLE SÖYLÜYORDU"

Bütün hataları Cenab-ı Hak yaptırıyor bunlara. Bunlar masum. Hakikaten Haşhaşiler buna inanıyordu. FETÖ erbabı da böyle düşünüyordu. Belki de çok fazla teması olduğu için ona bulaştı anlaşılan. Terörle mücadele ciddi bir iştir. Evet, belli bir noktaya kadar yapıldı. Ama hukuk, adalet hiçbir zaman devletin bırakamayacağı bir mesuliyettir. Her yaptığın kabahati Cenab-ı Hak işletti diyerek omuzlarından atamazsın.

"İSLAM'A EN BÜYÜK ZARARI VERİYORLAR"

Maalesef iktidar, böyle bir hatanın içine düştü. Her yaptığı hatayı Cenab-ı Hak'ın takdiriyle yaptığını, bu yüzden kendisinin mesul olmadığını söylemeye çalışıyor. Bu yaptıklarıyla aslında İslam'a en büyük zararı veriyorlar."

Karamollaoğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda uzunca bir süredir tartışılan ve torpile yol açan 'sözlü mülakat' uygulamasına da değindi. 

Son olarak Sultan Fidan adlı bir Twitter kullanıcısının "İki yıldır emek verdiğim, gecemi gündüzüme kattığım KPSS’de bölümümde 1’inci oldum. Alanımda doktora yapıyorum. Hangi kıstasa göre elediniz?” şeklindeki ifadesiyle gündeme gelen konuyla ilgili Saadet Partisi lideri, iktidara şöyle seslendi:

"HEPSİ İSLAM'A İHANETTİR"

"İmtihan yapacaksın, her ne hikmetse yazılıda 90'ı geçen herkes sözlü mülakata gelince 60'ın altına düşüyor. Hakikaten Allah'tan korkun ya. Bu ne duyarsızlık, bu ne pervasızlık. Bir yıl geride kaldı, hep bu hikayelerle geri kaldı. Sen 92 alan o gençlerin notunu mülakatta 60'ın altına indirerek Cenab'ı Hak indinde derece kazanamazsın, hak yiyemezsin. Bir gayrimüslimle bile karşılaşsan, o garimüslimi yenik duruma düşebilmek için çare aramaya kalkma ya. Adam haklıysa ver hakkını. Dinimiz bize bunu emreder. Bunun dışındakilerin hepsi sapıklıktır. Hepsi İslam'a ihanettir.

Yeter ya, iki tane cami yapmak seni kurtarmaz. İmam hatip okulları seni kurtarmaz. İmam hatip okulları içinde öğrenmesi gereken öğrencilere dersleri böyle verirsen onları da yanlışa sevk etmiş olursun."

"İKTİDAR SÜREKLİ MUHALEFETİ SUÇLUYOR"

Karamollaoğlu, 2021'in, enflasyonun, işsizliğin, Türk lirasının değer kaybının ve hayat pahalılığının arttığı bir yıl olduğunu, iktidarın problemlerin üstesinden gelmek yerine, muhalifleri suçladığını savundu.

Ülkenin ciddi bir darboğazdan geçtiğini öne süren Karamollaoğlu, "İktidar, bahane üretme yeri değil, icra yeridir. İktidar halkın derdiyle dertlenme yeridir, halkın çektiği sıkıntıyı anlama yeridir. Bu arkadaşlar iktidarı kendi hakları gibi görüp, burayı terk etmemek için kırk takla atmaktan vazgeçmeyecekler gibi gözüküyor." ifadesini kullandı.

Asgari ücrete büyük zam yapıldığını aktaran Karamollaoğlu, "(Tarihimizde böyle bir şey olmadı) dediler ama hafızaları epey zayıflamış anlaşılan. Çünkü, bu arkadaşlar daha iktidara gelmeden beş sene önce, 1996 yılında, Erbakan Hoca besmeleyi çekerken yüzde 50, arkasından altı ay içinde verdiği zamlarla yüzde 130 zam verdi. Memura da işçiye de verdi. Herkesi aynı anda ihya etti." diye konuştu.

Temel Karamollaoğlu, Türkiye'de hukukun geçersiz kılınmaya çalışıldığını savunarak, "Eğer iktidardan yana değilseniz tepenizden her türlü yumruğun inmesini bekleyebilirsiniz. İktidar yanlıları tarafından teröristlikle itham edilebilirsiniz. Artık bunun fayda vermediğini hep birlikte görmeye başladık." görüşünü paylaştı.

Hükümetin, İsrail ile normalleşme adımlarını da eleştiren Karamollaoğlu, Türkiye'nin Irak ve Suriye politikasını da doğru bulmadıklarını dile getirdi." (AA- DHA)

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker'in ifşası davanın gidişatını değiştirdi AKP’de çatlak büyüyor… Bir istifa daha! Gezi Parkı davasında Osman Kavala’ya tahliye kararı Sedat Peker'den 'Soylu' iddiası: Bütün çaldığın çırptığın ne varsa hepsinin dosyası önümde!