Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişi engellendi

891 izlenme 27 Haziran 2022
Reklamlar
Halkı kin ve nefrete sevk edebileceği, toplumsal hassasiyeti üst seviyeye çıkararak provokatif eylemlere zemin hazırlayabileceği gerekçesiyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Hatay girişi engellendi. Özdağ'ın polis ve jandarma ekipleri tarafından bir benzinlikte bekletildiği aktarıldı.

HalkTv'den aktarılan bilgilere göre; Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bugün sabah saatlerinde Özdağ ve ekibinin şehre girişi engellendi. Bir benzinlikte bekletildiği öğrenilen ve sosyal medyadan açıklama yapan Özdağ şöyle konuştu:

“Hatay'a yoldayız. Jandarma ve polis Erzin'de yolu kesmiş. Hatay valiliği 4 gün bütün etkinlikleri iptal etmiş. Zafer Partisi'nin Hatay'a girmesini yasaklamış. 700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay'a Zafer Partisi giremeyecekmiş.”

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nden Hatay Valiliği’ne yasaklama kararı gerekçesi olarak şu yazı iletildi:

“İnternet üzerindeki sosyal medya paylaşımları ve açık kaynaklar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, Twitter sosyal medya paylaşım sitesinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, 26 Haziran 2022 tarihinde Zafer Partisi Adana 1. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan da geri çekileceğiz. Yarın arkadaşlar Hatay’a gidiyorum. Türkiye-Suriye sınırına iktidara geldiğimizde tamamlanmak üzere ilk mayını yerleştireceği. Buradan da bütün dünyaya duyuruyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunduğu tespit edilmiştir.”

Aracı durduran polis ve jandarma Özdağ’ın konuşmasını ve yapılan paylaşımları “Halkı kin ve nefrete sevk edebileceği, toplumsal hassasiyeti üst seviyeye çıkararak provokatif eylemlere zemin hazırlayabileceği” gerekçesiyle şehre girişini engelledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker Kozmik Odasındakileri açıkladı. Ortalığı toz duman etti Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu Emre Belözoğlu idmanı karıştırdı... "Hepiniz o... çocuğusunuz" TÜRKEN Vakfı’nın genel sekreteri devletten on binlerce euro maaş alıyor