Z kuşağı dedikleri bu gençler mi

566 izlenme 30 Mart 2021
Reklamlar
Türk siyasetinde her kesimden partilerin desteğini almayı hedeflediği Z kuşağından bir gencin sosyal medyadaki bir videoda söyledikleri dikkat çekti. Videodaki genç kız, söyledikleri adeta yakın siyasi geçmişin fotoğrafını ortaya koyarak AKP iktidarına tepki gösteriyor.

Z kuşağı, Türkiye’de siyaset açısından son derece önemli potansiyele sahip bir kuşak. Genellikle 2000 yılı ve sonrasında doğanları ifade etmek üzere kullanılıyor.2023'te oy kullanacak toplam 62 milyon 411 bin 753 seçmen içerisinde Z kuşağı mensubu toplam 5 milyon 940 bin 916 seçmen var.

Hal böyle olunca, Türkiye’nin kaderini adeta elinde tutan bu kuşak, siyasilerinde desteğini almaya çalıştığı bir kesimi oluşturuyor.

Tavırları ve eğilimleri merak edilen Z kuşağından bir gencin sosyal medyadaki bir videoda söyledikleri ise gayet çarpıcı bir nitelikte.


Video duyulan ilk seste, AKP’li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun “Recep Tayyip Erdoğan’ı anlamak için önce bu toprakların çocukları olacaksınız” demesine Z kuşağından olan genç şu şekilde cevap veriyor;

“Barzani ile yan yana oturup bir de üzerine Kürdistan kurulacak derken,

Bu ülkenin iki kurucusuna ‘iki tane ayyaş’ diye hitap ederken,

Sırf zorunuza gidiyor diye “Ne mutlu Türküm diyene” yazan tabelayı yerinden sökerken,

Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması ‘TC’ yazısını bakanlıklardan kaldırırken,

Ne savaşlar vererek aldığımız bu Türk topraklarını elin Arab’ı Katar’a satarken,

Bebek katili Abdullah Öcalan’a ‘Sayın’ diye hitap edip onun kardeşine TRT’lerde röportaj hakkı verirken,

Bir terör örgütü başı Fethullah Gülen’e hoca efendi derken de bu toprakların çocukları mıydınız?”


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Abdulkadir Selvi’ye göre Z kuşağı Atatürkçü ve milliyetçi lider istiyor The Economist'ten Erdoğan için flaş iddia! Ekmeğe zam yolda Erdoğan'ın CHP Nefretinin Sebeplerini Anlattı!