Ana Sayfa
04 Şubat 2020 ( 764 izlenme )
Reklamlar

AKP'li Bakan: Yüzde 56 Zam Normal...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Avrasya Tüneli'ndeki geçiş ücretine yapılan zamla ilgili, "Yapişletdevret projesidir. Bu projedeki ücretler yılda iki defa güncelleniyor. En son güncelleme 2018'de yapılmıştı. Yapılan hesaplarda 2330 lira olan geçiş ücreti 3640 liraya yükseltildi" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Turhan, Avrasya Tüneli'ndeki geçiş ücretine yapılan zamla ilgili, "Yapişletdevret projesidir. Bu projedeki ücretler yılda iki defa güncelleniyor. En son güncelleme 2018'de yapılmıştı. Yapılan hesaplarda 2330 lira olan geçiş ücreti 3640 liraya yükseltildi" dedi. 

Kanal İstanbul projesine ilişkin de konuşan Turhan, "Kanal İstanbul'da ihale aşamasına geldik. Bu yıl içerisinde ilk kazmayı vuracağız" ifadesini kullandı. 

Antalya Havalimanı kapasite artırım ihalesine de değinen Turhan, "Antalya Havalimanı'na ilişkin ihale, finans piyasasının stabil hale gelmesi talebi nedeniyle iptal edildi" diye konuştu.

AVRASYA TÜNELİ'NDEN GEÇİŞ ÜCRETİNE ZAM 

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 56 zam yapıldı. Yüzde 56'lik zamla ücret otomobiller için 36 lira 40 kuruş, minibüsler için 54 lira 70 kuruş oldu. Daha önceden tek yön geçiş ücreti, otomobiller için 23 lira 30 kuruş, minibüsler için 34 lira 90 kuruştu. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li belediye başkanından laikliği boykot çağrısı! CHP Milletvekili Özgür Özel'den Erdoğan'a : Sen kimsin, hadsiz! ALİ YEŞİLDAĞ: İNCE KUMPASINI İKİ AKP'Lİ YAPTI.. Seçil Erzan’ı tefecilerin boş araziye götürüp tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı