Ana Sayfa
07 Kasım 2023 ( 772 izlenme )
Reklamlar

Araç muayene ücretlerine rekor zam geliyor! Rakamı gören düşüp bayılacak

TÜVTÜRK'te araç muayene fiyatlarına büyük zam geliyor!

TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasıyla 2024 yılı yeniden değerleme oranı da belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre Ekim ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61,36 olarak gerçekleşti.

Bu durumda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar için 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak gerçekleşti.

Bu oranın araç muayene ücretlerine de yansıyacağını gösteriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, 2024 yılında araç muayene ücretlerine yapılacak zammın miktarını hesapladı.

İnternet sitesinde yazısını yayımlayan Bingöl, Yeniden Değerleme Oranı yüzde 58,46 olması nedeniyle bir otomobilin muayene ücretinin 1.149,60 liradan 1.821,66 liraya çıkacağını aktardı.

Bu zam ile birlikte araç sahipleri muayene ücretlerine daha fazla ödeme yapacak.

Sosyal medya hesabından Yeniden Değerlendirme oranını paylaşıp yeni yılda gelecek zamları aktarın Vergi uzmanı Ozan Bingöl, şunları paylaştı:

"2023 yılı Yeniden Değerleme Oranı %58,46 olmuştur. Bir otomobil için araç muayene ücreti 1.149,60 liradan 1.821,66 liraya yükselecektir"

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ümit Özdağ, Suriyelilere ait gazinonun önüne gitti: Buraya Türklerin girmesi yasak! CHP'li Belediye Başkanı hayatını kaybetti Fatih Altaylı Afgan kaçaklarla Türkiye’ye gelen büyük tehlikeyi açıkladı Ekonomik krizi protesto eden öğrencinin başına neler geldi