Aydos Ormanları’nın millet bahçesi için katledilmesine bir vatandaş ağlayarak isyan etti

279 izlenme 18 Mart 2022
Reklamlar
İstanbul’un en büyük doğal yeşil alanlarından Aydos Ormanı’nda çekilen görüntüler büyük tepki topladı.

Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş’ın sosyal medya hesabında paylaştığı bir video gündeme bomba gibi düştü. İstanbul - Pendik’teki Aydos Ormanı’nda Millet Bahçesi inşaat çalışmalarının kayda alındığı iddia edilen görüntülerde bir iş makinasının fidanları ve ağaçları yerinden söktüğü görülüyor.

Yarkadaş paylaşımına şu notu düştü: “İstanbul - Pendik’teki Aydos Ormanı’nda Millet Bahçesi inşaatı sürüyor. Bir yurttaşımız ise isyanını şöyle dile getiriyor”


İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Change.org adlı internet sitesi üzerinden geçtiğimiz ay Sancaktepe Belediyesi, TOKİ, Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi muhatap gösterilerek “Aydos Ormanı Millet Bahçesi ile Betona Dönmesin!” başlığıyla imza kampanyası başlatılmıştı. Yaklaşık 3 bin kişinin imzaladığı kampanyanın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Aydos ormanı İstanbul’da yenilebilir mantar çeşitliliği en yüksek olan ormanlardan biri. Gölet balıkçıllara ev sahipliği yaparken, ağaç ve bitki çeşitliliği de oldukça yüksek. Göç eden kuşların dinlenme alanlarından, İstanbul’da ve Türkiye’de çok az yerde kalan İstanbul (Ümraniye çiğdemi) çiğdemi olan ve çok sayıda endemik bitki bulunan bir orman... İstanbul’un da en yüksek tepesi... İstanbul’da iklim krizi ile mücadelenin kritik alanlarından.

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği bakanlığının yürüttüğü proje ile Aydos ormanına “millet bahçesi” yapılması için düğmeye basıldı. TOKİ tarafından ihalesi yapılan proje ile birlikte betonlaşma, ağaçların katledilmesi, ormanda yaşayan birçok hayvanın yok olması, balıkçılların evsiz kalması, piknik alanlarının artması ile ormanın çöpe dönmesi, yangınlara kapı açması karşılaşacağımız risklerden sadece birkaç tanesi.

Aydos Ormanı koruma alanı olmalı ve doğal haliyle kalmalı. Tek istediğimiz gölete akan pis suyun kesilmesi, ormanımızın emniyetli ve çöpten arınmış olarak olduğu gibi korunması.”

Yeniçağ

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dünya İslami Uyanış Kurultayı’nda Türkiye’yi Doğu Perinçek temsil etti 1930'lardan bu yana en keskini geliyor Yargıtay Başsavcısı'ndan HDP talebi: Hesapları bloke edilsin İsmailağa Cemaatinden duyulmamış fetva, korona aşısı haram mı helal mi