Ana Sayfa
01 Kasım 2021 ( 308 izlenme )
Reklamlar

Doğalgaza Yüzde 48 Zam

Doğalgaza kasım ayında yüzde 49 zam geldi. Zam, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yapılırken bu ay da mesken tarifesi sabit kaldı.

Doğalgaza kasım ayında yüzde 49 zam geldi. Zam, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yapılırken bu ay da mesken tarifesi sabit kaldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde kasım ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi 1000 metreküp doğalgaz için 1488 lira olarak belirlendi.

Bu ay sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife ekim ayındaki tarifeye göre 1000 metreküp doğalgaz için yüzde 49 artışla 3 bin 482 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için ise 4000 lira oldu.

EKİM AYINDA YÜZDE 15 ZAM GELMİŞTİ

Doğalgaza ekim ayında da yüzde 15 zam gelmişti. Zam, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yapılırken mesken tarifesi sabit kalmıştı.

Hükümet şimdilik doğal gaz zammından tüketiyici korumaya çalışıyor. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 7 Ekim'de ''Dünyanın dört bir yanında enerji fiyatlarının iki katından beş katına kadar arttığı bir dönemde vatandaşımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapıyoruz'' sözleriyle hükümetin artışların sübvanse ettiğini söylese de piyasa uzmanları artışların yeni yılla birlikte tüketiciye yansıyacağı görüşündeler.
 
Bunun da ötesinde sanayi şirketlerini son iki ayda yapılan ve kümülatif olarak yüzde 70'e ulaşan zammın birkaç ay içinde tüketiciye yansıması da kaçınılmaz. Zira elektrikli ev aletlerinden,mobilya sektörüne; paketli gıda sektöründen, tekstil ve konfeksiyona bütün sanayi sektörü bu zamlardan etkileniyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan ihtiyarlayan danışmanlarını kovdu. Gece yarısı bombayı patlattı. İşte kovulan danışmanların listesi Lütfü Türkkan açıkladı: "Erdoğan'ın o sözünü google'a yazınca bakın ne çıkıyor!" O sözler mikrofona yakalandı Ali Babacan: Erdoğan bunları gizliyor