Ana Sayfa
19 Mart 2024 ( 367 izlenme )
Reklamlar

Miçotakis'in hedefi tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu: Osmanlı fantezileri yerine ekonosine odaklanmalı!

Miçotakis'in hedefi tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu: Osmanlı fantezileri yerine ekonosine odaklanmalı!

AnkaraAtina hattında son dönemde tansiyon iyiden iyiye yükselirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Benim için artık yok" dediği Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten skandal bir açıklama daha geldi. 

Miçotakis, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Osmanlı fantezilerini canlandırmak yerine Türkiye'nin çökmekte olan ekonomisini canlandırmaya odaklanırsa halkına daha iyi hizmet edeceğine inanıyorum." dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde artan gerilim karşılıklı sert açıklamalarla devam ediyor. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, dün CNN International'da katıldığı programda Türkiye ile ilişkilere değindi.

"TÜRKİYE İLE ARAMIZDAKİ SORUNLARINI ÇÖZMEK İSTİYORUZ"
Miçotakis, Türkiye ile sorunları çözmek istediklerini savunarak, "NATO ve Avrupa'nın istediği son şey Güneydoğu Avrupa'daki bir başka istikrarsızlık kaynağıdır" dedi. Farklılıkları uluslararası hukuka uyarak çözebileceklerine inandıklarını belirten Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da doğrudan eleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SKANDAL AÇIKLAMALAR
Habere göre Yunanistan Başbakanı Miçotakis "Cumhurbaşkanı Erdoğan için, Osmanlı fantezilerini canlandırmak yerine, kötü yönetilen Türkiye ekonomisini canlandırmaya odaklanırsa, halkına daha iyi hizmet edeceğine inanıyorum" dedi.

ERDOĞAN MİÇOTAKİS İÇİN “BENİM İÇİN ARTIK YOK”
Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim, son dönemde Ege'deki gelişmeler ve karşılıklı açıklamalarla tırmanıyor. Mayıs ayında Yunanistan başbakanını hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim için Miçotakis artık yok" demiş ve iki lider geçen ayki NATO zirvesinde bir araya gelememiştir. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, bu hafta başlarında Yunan basınına verdiği bir röportajda Türkiye'yi Ege ve Akdeniz'de "agresif" davranmakla suçladı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker'in evine yapılan silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı Benzin ve motorine büyük zam geliyor Sıfır noktası… Herkesi ilgilendiren flaş uyarı: "Virüs bulaşabilir"