Ana Sayfa
29 Şubat 2024 ( 1158 izlenme )
Reklamlar

Motorine 1 lira 35 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarının araç sahiplerinin takibinde yer alırken bir indirim gelişmeleri yaşandı. Buna göre motorda 1 lira 35 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. İndirim, pompaya 1 Mart itibarıyla yansıtılacak.

Akaryakıt fiyatları son zamlardan sonra 40 TL'yi aşarken araç sahipleri uzun süredir fiyat artışıyla karşılaştı. Sektörlerden kaynak edinilen bilgilere göre ise motorda 1 lira 35 kuruş indirim yapılıyor.

En son Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) duyurusu ve uluslararası fiyatlardan üretilen iki indirim, motorin önümüzdeki günlerde yapıldı, sonra bir indirim daha. Bu kez 1 lira 35 kuruşluk indirimin 1 Mart Cuma günü itibariyle pompaya çıkması bekleniyor.

EN SON BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELMİŞTİ

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili 20 Şubat'taki açıklamada "Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marjları bıraktığımız yazı tarihini güncellemesini bekliyoruz. Aralıksız güncelleme süresinde benzin ve motorda 1 ila 1,5 TL düzeyinde bir indirim olacaktır." ömrü kullanmıştı. Yılmaz'ın açıklamasından 2 gün sonra benzine 76 kuruş, motora ise 2 lira 10 kuruş indirim gelmişti.

BENZİN, MOTORİN VE LPG özellikleri NE KADAR?

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul'da benzinin litre fiyatı 40,46 TL'den satılırken motorun litre fiyatı ise 42,04 kuruştan kişiye ulaşıyor. Kentte LPG'nin ortalama fiyatı 20,90 TL dolayında bulunuyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dünya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Taliban ile görüşmesini bu fotoğrafla öğrendi Ünlü Türk petrol şirketi iflas etti. İflas yazısı açıklandı Ülke TV gurubundan Sevda Noyan açıklaması İzmir’den kahreden haber geldi. Ayda bebek çıkartıldığı yere “anne” diye bakmıştı