Ana Sayfa
26 Temmuz 2023 ( 661 izlenme )
Reklamlar

Petrol sektörünün kulislerinden bomba iddia geldi: Benzin ne zaman 45 lira olacak

Akaryakıt fiyatlarına üst üste zam gelirken, piyasa kulislerinden dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. 36,04 liradan satılan benzinin litresinin 45 liradan satılacağı bildirildi.

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bomba bir iddiada bulundu. Aydilek, söz konusu benzinin litre fiyatının 45 lira olacağını dile getirirken, "Petrolde yaşanan arz sorunun da fiyatları yukarı yönlü iteceğini vurguladı. Brent petrolün varil fiyatının halen 8283 dolar düzeyinde olduğunu, fiyatların daha yüksekleri görebileceğini vurguladı" dedi.

Olcay Aydilek'in Halk Tv'deki köşesinde "Korkunç senaryo! Önümüzdeki ay benzin 45 TL mi olacak?" başlıklı yazısının ilgili ksımı şöyle:

"Sektörde faaliyet gösteren bazı profesyoneller, benzin ve motorinin ağustosta ulaşacağı fiyatla ilgili aralarında iddiaya giriyor. Kaybeden, kazanana, ya takım elbisesi alacak ya da lüks bir restoranda yemek ısmarlayacak.

Peki, iddialarda hangi fiyat üzerinde duruluyor? Bir sektör yetkilisi, ağustosun ikinci yarısında (en geç 20 Ağustos’ta) benzinin 45 liraya ulaşacağına ilişkin arkadaşlarıyla iddiaya girdiğini belirterek, “Sektörde, birçok kişi bu tür iddialara giriyor” dedi.

Yetkili, Batı ile Rusya arasındaki gerilimin daha da tırmanması durumunda 45 TL’nin çok daha erken bir tarihte görülebileceğini söyledi.

Yetkili, petrolde yaşanan arz sorunun da fiyatları yukarı yönlü iteceğini vurguladı. Brent petrolün varil fiyatının halen 8283 dolar düzeyinde olduğunu, fiyatların daha yüksekleri görebileceğini vurguladı.

Yetkili, sektörün gözü kulağının dolar kurunda ve uluslararası piyasalarda (motorin ve benzinin ton fiyatı) olmaya devam edeceğini söyledi."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eski AK Parti Milletvekili Talha Erol Durmaz istifa etti 64 Milyar TL Nerede? Abdulkadir Selvi dilinin altındaki baklayı çıkardı. Yeni Çözüm sürecinin işaretini verdi. MHP buna ne diyecek Yoksullar Sosyal Yardımlarla Oy Deposu!