Anasayfa
07 Ocak 2022 ( 179 izlenme )
Reklamlar

CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan İstanbul'daki hezimeti bir türlü içine sindiremiyor!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik teftişi yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Anlıyoruz ki, İstanbul’daki hezimetini bir türlü içine sindiremiyor. İstanbul’u bir de değil, iki kez kaybetmek canını yakıyor" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ‘bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar’ gerekçesiyle teftiş başlatılmasına tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millet iradesine saygı göstermeyi bir türlü öğrenemediğini belirten Öztrak, "Anlıyoruz ki, İstanbul’daki hezimetini bir türlü içine sindiremiyor. İstanbul’u bir de değil, iki kez kaybetmek canını yakıyor. Mızımaya devam etmek istiyor. Bu milletin iradesine karşı çıkacak olanın, sonuçlarına katlanacak kadar Gücünün de olması gerektiğini unutuyor" dedi. Öztrak, şöyle devam etti:

'MİLLETİN HAKKINI, HUKUKUNU, İRADESİNİ KİMSEYE YEDİRMEYİZ'

"Milletin hakkını, hukukunu, iradesini kimseye yedirmeyiz. İçişleri Bakanı da belediyelerimizi bıraksın, Nebati Bakanın açıklamasını ihbar kabul etsin, milleti çarpanların peşine düşsün.

'BU BECERİKSİZ, CAHİL HÜKÜMETİN ÜLKEYİ YÖNETME KABİLİYETİ KALMAMIŞTIR'

Her zamanki gibi, son sözümüz aziz milletimize; biliyoruz çok yoruldun. Biliyoruz çok kızgınsın. Ama hıncını, öfkeni önüne gelecek ilk sandığa sakla. Bu kifayetsiz, beceriksiz, cahil hükümetin ülkeyi yönetme kabiliyeti artık kalmamıştır. Sandıktan kaçma imkânı da kalmamıştır. O sandık önüne yakın zamanda gelecektir. Sandık geldiğinde de elini korkak alıştırma, aşına göz dikenlere, cebine göz dikenelere, geleceğini çalanlara, en şeddelisinden tokadını yapıştır. Yapıştır ki, millete kumpas kurmanın ne demek olduğunu anlamayanlar anlasınlar. "

'ERDOĞAN DÖVİZİ KENDİ KÖPÜRTTÜ, MİLLETE TUZAK KURDU'

Öztrak, konuşmasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimleri sonrası 18 liraya ulaşan doların, kur korumalı TL mevduat desteğiyle 12'ye çekilmesine de değindi. "Peki, vatandaşa bu kumpası kuran Erdoğan, Bunlara ne diyor? 'Köpüğü bir günde aldık' diyor. Erdoğan, Eylül’den beri sürekli konuşarak, Döviz piyasalarını kendisi köpürttü. Millete tuzak kurdu. Sonra da 'köpük' dediği, milletin tasarruflarını alıp, Döviz, faiz baronlarına, yandaşa bir güzel höpürdetti" dedi.
NEBATİ'NİN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar. Şimdi kara kara düşünüyorlar" şeklindeki açıklamasını hatırlatarak "Milleti çarptı" diye ekledi. 

Öztrak, "Peki, küçük yatırımcıları korumakla görevli olan bakan, Görevini neden yapmadı?" diye sorduğu açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizle ilgili değerlendirmelerini de anımsattı:

'DOLARIN ATEŞİNİ HARLADIKÇA HARLADI'

"Neden olan bitene gözleri parlayarak baktı? Doların 8 lira 31 kuruşlardan, 10 liraya gelmesi, 49 gün sürdü. Ama aynı doların 10 liradan 18 liralara gelmesi, Sadece 24 gün sürdü. Sadece 24 günde yüzde 44 devalüasyon… Putin bile  Erdoğan’la dalga geçti. Dolar 10 lirayı geçti. Erdoğan konuşmalarıyla, Doların ateşini harladıkça harladı."

'MİLLETİN DÖVİZLERİYLE MİLLET NASIL ÇARPILDI?'

Öztrak, "Kamu bankalarının sattığı, tüyü bitmedik yetimin hakkı olan 20 milyar doları kimler ucuz ucuz topladı? Milletin dövizleriyle millet nasıl çarpıldı?" diye sordu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Hepsi Yaptırdı, Duyurulsun İstemiyorlar' Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması Berat Albayrak’tan EYT’lilere kötü haber… Saray tutuklanmasını emretti. Kazım Karabekir'in sözleri tüylerinizi diken diken edecek. İçeri bir grup askerle Kazım Karabekir Paşa girdi