Ana Sayfa
18 Ocak 2024 ( 862 izlenme )
Reklamlar

ABD'de ağır kış şartları nedeniyle 6 günde 40 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce uçuş iptal edildi

Kış şartlarının etkili olduğu ABD'de 6 gün içinde 40 kişi hayatını kaybetti. Aralıksız kar yağışı ve soğuk hava dalgası nedeniyle donma riskinin her saniye arttığı ABD'de bugün 1090 uçuş iptal edilirken, 3 eyalette toplam 95 bine yakın kişi elektriksiz kaldı. Ülke basının servis ettiği görüntüler film sahnelerini aratmıyor.

ABD'nin bazı eyaletlerinde etkili olan kış şartları nedeniyle 6 günde 40 kişi hayatını kaybetti. Aralıksız kar yağışı ve soğuk hava dalgası Tennessee, New York, Arkansas, Kansas, Oregan ve Mississippi eyaletlerinde ölümlere yol açtı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Ülkenin çeşitli bölgelerindeki 6 eyaleti etkisi altına alan aralıksız kar yağışı ve soğuk hava dalgası nedeniyle 12 Ocak'tan bu yana, Tennessee, New York, Arkansas, Kansas, Oregan ve Mississippi eyaletlerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 40'a yükseldiği bildirildi. Tennessee'de Sağlık İdaresi ve yerel yetkililer tarafından toplam 7 kişinin öldüğü belirtilirken, diğer 5 eyalette de 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD'de kış şartları nedeniyle 6 günde 21 kişi hayatını kaybetti

75 SANTİMETREDEN FAZLA KAR YAĞDI

Meteoroloji servisleri, New York'un Canada sınırındaki Buffalo kenti civarında 75 santimetreden fazla kar yağdığını, araçla seyahatin neredeyse imkansız hale geldiğini, karla karışık rüzgarın hızının ise yer yer saatte 65 kilometreye kadar çıkacağını bildirdi.

ABD'de kış şartları nedeniyle 6 günde 21 kişi hayatını kaybetti

1090 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Ülkenin orta kesimlerinde soğukların cuma gününe kadar tehlikeli seviyelere geri döneceği ve donma riskini artıracağı belirtildi. Uçuş trafiğini takip eden FlightAware sitesine göre, ABD'de bugün 1090 uçuş iptal edildi, 4 bin 221 uçuş ise gecikmeli yapıldı.

ABD'de kış şartları nedeniyle 6 günde 21 kişi hayatını kaybetti

95 BİN KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

ABD'deki elektrik kesintisi istatistiklerine yer veren Poweroutages sitesi de kış şartları nedeniyle bugün ülkenin üç eyaletinde toplam 95 bine yakın kişinin elektriksiz kaldığını kaydetti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda zincirleme kaza. Yaralılar var İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Berat Albayrak'a olay gönderme Şamil Tayyar'dan Tansu Çiller çıkışı. AKP'ye zehir zemberek sözler Köfte harcında domuz eti, dana kavurmada at eti tespit edildi!