Ana Sayfa
28 Şubat 2024 ( 960 izlenme )
Reklamlar

İkinci el araç ve gayrimenkul satışına ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı

Yeni düzenlemelere göre, ikinci el araç ve gayrimenkul satışlarında önemli değişiklikler yapılmıştır. İşte bu yeni düzenlemelerin ana hatları:

Kimlik Doğrulama: İlan sitelerinde, kişilerin kendi açık kimliklerini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan verilmesini engellemek amacıyla kimlik doğrulaması zorunlu hale getirilecek.

Yetki Belgeleri: Kişiler, kendilerine, eşlerine veya birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan ikinci el araç ve gayrimenkulleri ilan sitelerinde sadece yetki belgesi alarak satış ilanına çıkabilecekler.

Yetkilendirme Gerekliliği: Taşınmaz veya taşıtın ilana konulabilmesi için, ilanı verenin bu mülkiyete veya araca sahip olması veya sahip tarafından yetkilendirilmesi gerekecek.

Emlak Komisyoncuları ve Galericiler: Emlak komisyoncuları ve oto galericiler, sahip oldukları yetki belgeleri ile doğrulama yaparak satışına yetkili oldukları taşınmazı veya taşıtı ilana koyabilecekler.

Cezalar: Yapılan değişikliklerle birlikte, mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir aykırılık için 10.000 Türk lirasından 100.000 Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanabilecek.

Bu yeni düzenlemelerin, taşınmaz ve ikinci el araç alımsatımında şeffaflığı artırmayı, sahte ilanları ve spekülatif fiyat artışlarını engellemeyi amaçladığı görülüyor. Düzenlemeler, tüketicilerin mağduriyetini azaltmayı hedefliyor ve elektronik ortamda ilan veren platformlar için de daha fazla sorumluluk getiriyor. Bu düzenlemeler, ihtiyaçlarına uygun taşınmaz ve araçları arayan insanların daha güvenli bir şekilde bu platformlardan faydalanmalarına yardımcı olabilir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Uğur Dündar rahatsızlandı 'Salgına İyi ki Başkanlık Sisteminde Yakalandık' EPGİS Başkanı kötü haberi verdi Beş adet portatif tuvalet için kurdele kesip açılış yaptılar