Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı

4447 izlenme 28 Ocak 2020
Reklamlar
Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda yeni uyarılarda bulundu. Kahramanmaraş ve Bingöl Karlıova'ya doğru deprem tehdidinin arttığını belirten Görür, gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarıda bulundu.

Elazığ'ın Karlıova ilçesinde cuma günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi 3 ay önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Bingöl Karlıova'ya doğru deprem tehdidinin arttığını açıkladı.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI"

Prof. Dr. Naci Görür, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmede bulunan Görür, "Sivrice depremi olunca bizim hemen aklımıza gelen, Sivrice ile Karlıova arasına dikkat. Niye? Çünkü bu fay kırıldığı zaman hem kuzeye hem güneye doğru gidecek. Bunun en güzel örneği Gölcük örneği. Gölcük'te deprem oldu. Stresi iki yere transfer oldu. Biri Düzce'ye biri İstanbul'a gitti. Düzce bir ay sonra kırıldı. İstanbul kırılmayı bekliyor" dedi.

İKİ BÖLGEYE UYARI

Sivrice'de fay hattının kırıldığı yerlerde enerjinin boşaldığını belirten Görür, "Ama şimdi Kahramanmaraş ve Karlıova'ya doğru tehdit. Hükümetin, yerel yönetimlerin ve bilim adamlarının buralarda bir şeyler yapmaları lazım" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cami imamları 2 milyon liralık tarihi eseri satarken yakalandı Sedat Peker'le görüşmek için uçak bileti alan Cemal Enginyurt'tan bomba açıklama Sedat Peker'den 'Deli Çavuş' açıklaması: Kimsenin özel hayatıyla derdi yok AK Parti İstanbul'da işi şansa bırakmayacak! Adaylık için vitrine çıkan 4 isim için anket yapılacak