Ana Sayfa
20 Kasım 2021 ( 1739 izlenme )
Reklamlar

Son anket sonucu Saray'da yankılandı! Eşyalarını toplayanlar var

İstanbul Ekonomi Araştırma, vatandaşlarına “Bu pazar genel seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” web sitelerine yönlendirme Kasım ayı anketini paylaştırıldı. İki ankette puan farkı 6.8 puan, MHP barajda kalıyor.

İstanbul Ekonomi Araştırma, kasım ayı anketinde olsalara “Bu pazar genel seçimini hangi partiye oy verirsiniz?” diye sordu. 

Paylaşılan anketler göre AKP'nin kararsız dağılımından 22,1, Cumhur İttifakı ortası MHP'nin yüzde 6'da kaldı. Kararsız seçmenlerin oyu dağıtıldıktan sonra ise AKP yüzde 29,9 MHP ise yüzde 7,5'e çıktı.

İYİ PARTİ VE CHP'NİN OYLARI ÇEKTİ

Millet İttifakı'nın iki üyesi CHP ve İYİ Parti'nin kullanımı dikkat çekicidir. Kararsızlar dağıtılmadan önce CHP yüzde 19,6'da, İYİ Parti yüzde 13,7 olarak gözüktü. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise CHP 26,6'ya İYİ Parti ise 16,7'ye çıktı.

Ankette HDP'nin oy oranı ise yüzde 12.6.

Ankette Millet İttifakı'nın oy oranı 43.3, Cumhur İttifakı'nın ise yüzde 36.5 olduğu görülüyor. Buna göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'na 6.8 puan fark atıyor.

Anket şu şekildedir:



Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gündemi sarsacak iddia: Mısır, İsrail ve Suriye'ye heyet gönderilecek Doların 9 liraya yükselmesini isteyen isim Saray'dan çıktı 'Bir Devletin Çöküşüne Şahitlik Ediyoruz' ABD Kongresi dediğini yaparsa çıra gibi yanacağız. Doların kanatlanıp uçması an meselesi