AKP'li belediye başkanından tartışma yaratan sözler

918 izlenme 07 Aralık 2021
Reklamlar
Kocaeli'nin AKP'li Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilçeden Kanada’ya giden gençler hakkında "Ne kadar gay varmış haberimiz yokmuş" ifadelerini kullandı.

Duvar'dan Cansu Albayrak'ın aktardığına göre, Dilovası Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısına Belediye Başkanı Hamza Şayir'in açıklaması damga vurdu. 

Toplantıda, Dilovası'na yaptığı yatırımlardan bahseden Hamza Şayir’e Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Tekgül tepki göstererek "Şu anda bu kadar müjdeyi veriyorsunuz ama insanlar Dilovası’nda aç, halk ekmek kuyruğuna giriyor. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz?" diye sordu.

Başkan Şayir ise Tekgül’ün sorusuna, Dilovası’ndan Kanada’ya göç eden gençler üzerinden cevap verdi. Şayir, “Dilovası’nda ne kadar gay varmış haberimiz yok ya. İltica etmek için ‘biz gayız’ diyorlar" dedi. Dilovası’nda 2020 yılı içerisinde yaklaşık 2 bin kişinin Kanada’ya göç ettiği iddia ediliyordu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’ye oy verip pişman olan avukattan tartışma yaratacak açıklama. AKP’nin dininden değilim artık MAK Danışmanlık'tan AKP'yi üzecek anket AKP'nin 55 milyar dolarla seçimi alma hesabı paylaşıldı Bu ne yaman çelişki… AKP’nin oy depoları dövizci çıktı