Özdağ, "Dünya tarihinin en büyük aptallığı olur"

2635 izlenme 14 Ekim 2019
Reklamlar
Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Suriye ordusu ile Türkiye’nin karşı karşıya gelebileceği iddiaları için “Dünya tarihini en büyük aptallığı olur” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, KRT TV’de Siyaset Gündemi’ne konuk oldu. Barış Pınarı Harekatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdağ, “Davutoğlu tarafından şekillendirilen ve Erdoğan tarafından uygulanan yanlış Suriye politikası ülkeyi bu duruma getirdi” dedi.

Özdağ, “Esad’ın demokratik değil bir iç savaşla gideceği ortadaydı. Bundan en çok etkilenen ülkenin de en fazla Türkiye olacağı belliydi. Biz o zaman bu konuda dönemin politikacılarını uyarmıştık. Bugün sayıları 5.3 milyonu aşan Suriyeli sığınmacılar en önemli sorunlarımızdan biri haline gelmiş durumda.

“ESAD BU ELİ HAVADA BIRAKMAZ”

Esad’ı devirme konusunda Davutoğlu ve Erdoğan o kadar tutkuluydu ki YPG/PKK ir müttefik olarak görüldü. Bugün yapılan harekat yapılması gereken bir harekattı” şeklinde konuştu.


 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenli bölgeye yerleştirilecek Suriyeliler için yapılacak yatırımın gerçek dışı olduğunu ifade eden Ümit Özdağ, “Türkiye, Merkez Bankası’nın ihtiyat akçelerini harcamaya başlamış kendisini çeviremez bir ülke haline gelmiştir” dedi. Olası bir yeniden yapılanmanın AB eli ile yapılması gerektiğini ifade etti.

Suriye’nin yeniden yapılanmasını üstlenebilecek başka ülke olmadığını belirten Özdağ, Türkiye elini uzatırsa Esad yönetimini bu eli hava da bırakmayacağını belirtti.

“TARİHİN EN BÜYÜK APTALLIĞI OLUR”

Suriye ve Irak’ta 2050’de nüfusun 65 milyon artacağını ve bununla birlikte su sorunun zirve yapacağını dile getiren İYİ Partili Özdağ, "Bir gün Türkiye yine Avrupa ile Orta Doğu arasından köprü olacak. Bu göç dalgasının hesaplarını şimdiden yapmalıyız" uyarısında bulundu.

YPG/PKK'nın Esad rejimi ile anlaştığını ve Türkiye ordusu ile Suriye ordusunun karşı karşıya gelebileceği iddialarına da cevap veren Özdağ, “Bu Dünya tarihin en büyük aptallığı olur. En hafif hali ile söylüyorum. Suriye için de aynısı geçerli. Bundan en çok faydalanan iki unsur var, IŞİD ve PKK” dedi.

"KUYUSUNU KAZDIĞINIZ DENKTAŞ’I ARA HALE GELDİNİZ"
 
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin paylaşımını da değerlendiren Ümit Özdağ, "Çavuşoğlu bir tweet attı Denktaşı andı. Denktaş Türkiye’de Annan Planı’nı anlatmaya çalışırken “Bu adam burada ne arıyor?” diyordu AKP’liler. Hak yerini nasıl buldu. Eleştirdiğiniz kuyusunu kazdığınız Denktaş’ı ara hale geldiniz. Bugün KKTC’de hakim olan zihniyet AKP’nin Annan Planı’ndan bu yana desteklediği zihniyettir" şeklinde konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li Eski Bakan: Acilen Parlamenter Sisteme Dönmeliyiz Siyasette "minnoş" polemiği... AKP'den Akşener'e tepki Recep Tayyip Erdoğan: “Depremi durdurma şansımız var mı?” Diyanet'in üst düzey isminden hükümete zehir zemberek deprem tepkisi. Ateş püskürdü