Yürek burkan video! Çöpe atılan bozuk etleri yalvararak istedi

556 izlenme 17 Şubat 2022
Reklamlar
Özellikle son dönemde zamların sorumlusunu arayan hükümetin işaret ettiği ve KDV indiriminden sonra vatandaşın gündeminde üst sıralarda yer alan zincir marketlerle alakalı tepki çeken bir video geldi. Zincir market çalışanlarının, çöpe attıkları bozuk ekmeği isteyen vatandaşı "İşimizden olmak istemiyoruz" diye geri çevirmesi, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Zincir marketler, son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin fiyatını düşürüp müşterilerine uygun fiyatla satmak yerine, tarihin geçmesini bekleyip her gün binlerce ürünü çöpe döküyor. Zincir marketlerin israfını ortaya koyan bir video sosyal medyada yer aldı. Bir zincir marketin çalışanları, son kullanma tarihi geçen ürünleri çöpe dökerken, yaşlı bir kadın “ekmek” istedi. Market çalışanı ise ürünlerin bozuk olduğunu söyledi. Kadın “Ben alırım olsun” derken çalışanın “İşimizden olmak istemiyoruz” yanıtı dikkat çekti.

Sosyal medyada çöpe atılan ürünleri kayda alan kullanıcılar da yapılan israfa tepki gösterdi. Sosyal medyada, zincir marketlerin israfı önlemek adına, son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin fiyatını düşürüp müşterilerine uygun fiyatla satması önerildi. Ancak, uzun zamandır gündem olan israfa karşılık zincir marketler, fiyat düşürmek yerine ürünleri çöpe atmayı tercih ediyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'de istifalar devam ediyor. Kadıköy'de laf atma kavgası. Benim amcam AKP milletvekili, sizi bitiririm 13 kent için turuncu ve sarı kodlu uyarı! Kuvvetli fırtına ve sağanak geliyor AKP İzmir İl Başkanı belediyenin tesisini bastı. Görüntüleri Tunç Soyer paylaştı