CHP'den Devlet Bahçeli'yi küplere bindirecek andımız açıklaması

584 izlenme 15 Mart 2021
Reklamlar
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak partisinin MYK toplantısının ardından kameralar karşısına geçti. Öztrak Danıştay’ın andımız kararını sert sözlerle eleştirirken Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’ye de geçmişteki sözlerini hatırlattı. 

Öztrak, Bahçeli’nin geçmişte andımız için söylediği sözleri hatırlatarak, "Sizin için 'Türküm' demek, ayıp mı oldu? 'Doğruyum' demek, yanlış mı oldu? 'Çalışkanım' demek, çarpıklık mı oldu? Ne oldu? Yoksa, 'kırmızı çizgileriniz' artık pembeleşti mi? Şunu herkes bilsin, andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz, kimseyi ayrıştırmaz." dedi. 

Öztrak’ın açıklamaları şu şekilde: 

-"Atatürk demek, milli şeref, haysiyet ve onur demektir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun "Öğrenci Andı" ve "devlet madalyaları" ile ilgili kararını, "Danıştay aldığı iki ayrı kararla, hem okullarda okutulan andımızı, hem de devlet madalyalarından Atatürk kabartmasını kaldırdı. Andımızın ve devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasının kaldırılmasını isteyen kim, Erdoğan şahsım hükümeti. Hükümetin sıkıntısının sebebini biliyoruz. Atatürk demek, milli şeref, haysiyet ve onur demektir, Türkiye demektir. Atatürk demek, bağımsızlık demektir. Beyhude çabalarla Atatürk'ü bu milletin yüreğinden de zihninden de söküp, atamazsınız. Artık bunu anlayın. Bu milletin sinir uçlarıyla daha fazla oynamayın." şeklinde değerlendirdi.

-"Yoksa, 'kırmızı çizgileriniz' artık pembeleşti mi?"

Geçmişi hatırlatmak istediğini belirten ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, öğrenci andı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamaların videosunu izleten Faik Öztrak, şöyle devam etti:

"Bu nasıl iş anlamakta zorluk çekiyorum Sayın Bahçeli? İktidar ortağınız daha önce verilmiş olan andımızın okutulması gerektiğini söyleyen kararı iptal ettirmek için Danıştay'a yeniden başvuruyor. Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'a verdiği dilekçede, andımız hakkında, '21. Yüzyılın Türkiye'sinde, 30'lu yılların ritüellerini benimsemek, çağ dışı bir yaklaşımdır.' diyor. Aynı Milli Eğitim Bakanlığı, 'Gerek faşizm, gerekse komünizm öğrenci andı benzeri uygulamaları, sıkça kullanmıştır.' diye ahkam keserken siz neredeydiniz? Siz, Cumhur İttifakı'ndaki ortağınız bu itiraz dilekçesini verirken ne yapıyordunuz?"

Bahçeli'nin karar çıktıktan sonra Danıştay'ı eleştirdiğini hatırlatan Öztrak, "Sizin için 'Türküm' demek, ayıp mı oldu? 'Doğruyum' demek, yanlış mı oldu? 'Çalışkanım' demek, çarpıklık mı oldu? Ne oldu? Yoksa, 'kırmızı çizgileriniz' artık pembeleşti mi? Şunu herkes bilsin, andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz, kimseyi ayrıştırmaz." diye konuştu.

Faik Öztrak, öğrenci andının ülke bütünlüğü içinde, vatan sevgisini, Cumhuriyet ideallerini barındırdığını, saygı ve sevgi kavramlarını içselleştirdiğini, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini simgelediğini belirtti. Öztrak, "Cumhur İttifakı ne yaparsa yapsın andımızın her kelimesi ve Atatürk sevgisi, bu milletin yüreğinden ve ruhundan silinmeyecektir. Andımız okullarımıza, Atatürk kabartması ise madalyalarımıza geri dönecektir." dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

RTÜK yalnız muhalif kanallar için mi var Perşembe ve Cuma Döviz Toplayan AKP'liler... Ve S-400'ler Depoya Giriyor! Süleyman Soylu: 1000 özel harekat polisini Meriç sınırına getireceğiz