Ana Sayfa
07 Eylül 2019 ( 1602 izlenme )
Reklamlar

'İmamoğlu’na arayıp da bulamadığı bir fırsatı sunmamalılar'

"Bana gelip de “Efendim, İstanbul’a kayyım atayacak mısınız?” falan diye bir soru sorulsa... Şu cevabı veririm: “Bu soruyu size Ekrem İmamoğlu mu sordurtuyor?”."

Ahmet Hakan, İstanbul’a ‘kayyım’ atanması tartışmalarını köşesine taşıyarak; bu hamlenin akıldan geçirilmesinin bile İmamoğlu’na bu zamana kadar yapılan kıyakların en büyüğü olacağını savundu.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, tekrarlanan seçimlerle yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun yerine kayyım atanma tartışmalarına değindi. Hakan, “Bırakın İstanbul’a kayyım atamayı… Bunu akıldan geçirmek bile Ekrem İmamoğlu’na bu zamana kadar yapılan kıyakların en büyüğü olur” satırlarını yazdı.


 
İmamoğlu’nun, kendi kendine kaldığı zamanlarda içinden “Ah keşke! Ah keşke! İstanbul’a kayyım atasalar da neşemizi, keyfimizi bulsak” sözlerini geçirdiğini iddia eden Hakan, “İstanbul’a kayyım: Aklından bile geçirme” başlıklı yazısında şunları yazdı:

“Diyarbakır’ı, Van’ı, Mardin’i… Bir biçimde izah etmek mümkün… Ama İstanbul’u izah etmenin imkânı da yok ihtimali de yok.

Ben bir iktidar yetkilisi olsam… Bana gelip de “Efendim, İstanbul’a kayyım atayacak mısınız?” falan diye bir soru sorulsa… Şu cevabı veririm: “Bu soruyu size Ekrem İmamoğlu mu sordurtuyor?”.”

Hakan yazısına şöyle devam etti:

“İstanbul’a kayyım atanırsa… Bu Türk siyasi hayatının yapılmış en büyük 10 hatasının birincisi olur. İkincisini herkes biliyor!

Şunu da söyleyeyim: İstanbul’a kayyım tartışması yapmak bile “Türk siyasi hayatında yapılmış en büyük 50 hata” listesine rahatlıkla girebilir.

Son sözüm şudur: İktidar yetkilileri İstanbul’a kayyım konusunun tartışılmasının bile önüne geçerek… Hem demokrasinin daha fazla hırpalanmasına izin vermemeliler, hem de Ekrem İmamoğlu’na arayıp da bulamadığı bir fırsatı sunmamalılar.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İşte Şehir Hastanelerinin Satılış Sebebi Diyanet'in cumhuriyet düşmanlığı camileri ne hale getirdi.. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında iktidara eleştirilerde bulundu. Hadsiz Afgan'dan yeni video